2011. július 1., péntek

RaHoWa – The Last Show DVD

Performed In London Ontario Canada, 1996



A zenekar utolsó fellépéséről készített videó 15 éve került szalagra, valami különös oknál fogva azonban csak pár hónapja érhető el az egyszerű halandók számára (Az a különös érzésem támadt, hogy nagyon sok hasonló kincs porosodhat még a fiókokban, amik arra várnak, hogy valaki kiadja őket.). Az egyébként szélsőséges liberalizmusáról híres Kanadából (Érdekes, hogy a francia népcsoportok által elfoglalt területekről fertőzi a világot legjobban a liberalizmus. Nem vagyok franciaellenes, de ez nem lehet véletlen. Hiába, még a fehér népek közé sem lehet egyenlőségjelet tenni.) indult zenekar két albumot rakott le az asztalra (Declaration Of War, Cult Of The Holy War). Ezek közül a második képanyagát használták fel a helyes, de ezáltal nem túl ötletes DVD borítónál.
Az első feliratnál kicsit meglepődtem, mivel a minden egyéb NS88 Videos kiadványon szidott Micetrap Records tulajdonos vette fel az eseményt. Új kiadvány lévén az interaktív menü már kötelező (totenkopfos jelenetválasztós menü). Szép az egész (háttér, szerkesztés, háttérzene; White Revolution), de persze nem annyira mint én.
A RaHoWa (RAcial HOly WAr) a kilencvenes évek elején Burdi (énekes, Resistance Records) tehetségének köszönhetően vezető szerepet játszott az amerikai színtéren. Még ennek a ténynek a tudatában is azt mondom, hogy meglepően sokan voltak a koncerten. A képminőség jó (bár a kamerát kezelő páros nem áll mindig a helyzet magaslatán), a hangra pedig nem találok szavakat. Ezt úgy, ahogy van, ki lehetne adni CD-n (Nem kizárt, hogy ez meg is fog történni.). A hangzáshoz, hogy kicsit érzékeltetni tudjam elég, ha leírom a „felállást”. 4 gitáros, 2 billentyűs, a dobos + Burdi (A füst, meg a fények kicsit a Láng Műv. Házas bulikat jutatta eszembe.). Rengeteg sláger, rendkívül profi előadásmód. Kár ezért a srácért.

60 perc. Interaktív menü. Jó VHS minőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése