2012. január 1., vasárnap

Skrewdriver - Rock 'N' Racism DVD

Skrewdriver - Rock 'N' Racism DVD



Jasa a Video Tour után, ismét az MSR Productions-szal karöltve készített egy újabb, Ian Stuart (és persze a Skrewdriver) életét bemutató filmet.
A profi bevezetés után egy jól szerkesztett menüvel találjuk szembe magunkat. A háttérben a "Diamond In The Dust" dallamai szólnak, és Ian "beszédeket" hallhatunk. Kiválaszthatjuk a doku megfelelő részeit (ebből 5 db van, és kb. 8 percesek), vagy az egyes részek végén található videóklippeket is (értelemszerűen ebből is 5 van, azaz inkább csak négy, mivel a negyedik rész egy Stigger interjúval zárul). 1975-től, a kezdetektől egészen a '93-as gyilkosságig kalauzol minket a narrátor (David Custer). A történet mesélése közben folyamatosan grafikák, videóbejátszások, interjúk, képek segítik a nézőt. Rengeteg zenei részlet színesíti a filmet, ezúttal mégis inkább Ian élete került előtérbe. Magyarán egy videós ISD biográfiáról van szó, ami persze nem lenne teljes zene nélkül. Én személy szerint rendelkezem szinte az összes Skrewdriver videóval ilyen, vagy olyan formában, mégis találtam olyan képeket, amiket még (talán) soha nem láttam. Vannak olyan videók is, amik már mindenki számára ismertek, de láthatóan feljavították a minőségűket.
A 4 darab videóklipre (Antisocial, Road To Valhalla, Before The Night Falls, By The Wayside) még mindenképpen ki kell térnem. Igen jó minőségűek, igényesek, csakúgy, mint a többi Jasa nevével fémjelzett kiadványnál.
A borító is szép színes, bár nem túl fantáziadús. A dual formátum (egyik oldal NTSC, a másik PAL) pedig biztosítja, hogy ugyanazt kapja mindenki. Amerikai, európai egyaránt.
Az, első ránézésre látszik, hogy ez a DVD tulajdonképpen a „Video Tour” testvérkéje. Ha valaki nem akarja, vagy nem tudja esetleg beszerezni az összes Skrewdriver DVD-t, vagy csak most ismerkedik a zenekarral, annak mindenképpen ajánlom ennek és a Video Tour-nak a beszerzését. Ez a két korong jelenleg a legátfogóbb, ami elérhető.

46 perc. Menü és léptetés van. Változó, de általában jó a minőség. Profi tálalás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése