2013. március 1., péntek

Aggravated Assault – It Could Happen To You!

Aggravated Assault – It Could Happen To You! (1995) Ez az album egy rejtély. Az anyag, amit az atlantic city-beli srácok még ’93-ban rögzítettek semmi olyat nem tartalmaz, ami miatt kiemelkedne a mezőnyből. Az énekes hangja sem a legjobb, a szövegek a legegyszerűbb DFF szinten mozognak, és a zene sem túl bonyolult. Talán pont ez az egyszerűség az, ami miatt olyan pokoli sikeres lett. Nem tudom. A 4 oldalas „booklet” sem túl vásárlócsalogató. Nem értem. Erre a sikerre nincsen magyarázat. 10 Szám 29:20

4 megjegyzés:

  1. Nem Las Vegas-ból jött a zenekar, hanem Atlantic City-ből (keleti part).

    VálaszTörlés
  2. Köszi az észrevételt, javítottam. Az Atlantic city megvolt (ugye a figura épp az ACC-t (Atlantic City Crew) fújja fel a falra.De valamiért úgy emlékeztem, hogy AC Las Vegas vonzáskörzetébe tartozik. Valójában AC tényleg New Jersey államban van, és elég messze Vegas-tól.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen! :) A falra amúgy az "ACS"-t fújják fel, ami az Atlantic City Skins rövidítése. Ebbe a brigádba tartozott az énekes, Warren, meg a Blue Eyed Devils tagságából is páran. Annak idején ez egy elég ismert és erőszakos társaság volt az Államokban, ez is az Aggravated Assault népszerűségének az egyik oka. A népszerűség másik oka az, hogy az AA elég régi motorosnak számít amerikai NS skinhead körökben, nem véletlenül adta ki őket a Resistance Records is még az elején. (Akkoriban elég kevés nyíltan NS banda működött az USA területén, így kapva-kapott a kiadó rajtuk.) A népszerűségük harmadik oka meg a rendkívül erőszakos szövegeik; az ilyesmi mindig elhozza a közkedveltséget, akármilyen is a zene hozzá. (Más kérdés, hogy sokan - így én is - nagyon bírom ezt a fajta bunkó punk-HC-Oi! zenét.)
    Amúgy nagyon fasza a blogod, mindig várom az elsejét, hogy elolvassam a kritikáidat. Anno a Front14-en is jókat írtál. Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Igen, neked van igazad. Az zavart meg, hogy a '93-as NT, AA koncerten ACC pólóban ugrál a közönség egy része.
    Általában marad az elsejei közzététel, de ez azért nem mindig lesz így. Például következő hónapban a bolondok napját lecseréltem egy fontosabb dátummal.
    Köszi még egyszer a biztatást, meg persze az infókat is.

    VálaszTörlés