2011. január 13., csütörtök

Vandalize & Victimize DVD

Vandalize & Victimize DVD



A borító fekete-fehér piros felirattal, és nem túl jó minőségű. A mostani Ainaskin kiadványok ennél már sokkal szebb külsőt kaptak. De hát a külső nem minden, a tartalom a lényeg.
Az NS88 Videos honlapján mint a valaha készült legerőszakosabb videót reklámozzák. Bevallom nem igazán szeretem az ilyenfajta reklámokat, de mivel több külföldi fórumon is biztosítottak róla, hogy érdemes megnézni, gondoltam teszek egy próbát.
Menü sajnos nincs, jeleneteket nem lehet kiválasztani, és mindössze 40 perces az egész. Hát első ránézésre nem nagyon voltam elragadtatva. Csak egy gyenge huligán filmnek tűnt az egész. Aztán eléggé meglepődtem, mivel elsőként a waterloo-i csata (persze nem Napóleonra kell gondolni) képsorai fogadtak. Ezzel voltaképpen egy közel 40 perces rohanás vette kezdetét. Az alapötlet rendkívül egyszerű. Fogtak egy rakás erőszakos felvételt, és azokat szépen egymás után leadták mindenféle üresjárat nélkül. Az eredeti hangot levették, és helyette olyan zenekarok szolgáltatják a háttérzenét, mint a Mistreat, Chingford Attack, Razor’s Edge. Kb. egy óra múlva (egy rövid szünetet muszáj volt tartanom) örömmel konstatáltam, hogy nem tévedtem sokat. A felvételek nagy része valóban a huligánok kedvenc szórakozását mutatja be (ehhez nem fűznék kommentárt, bár a heysel-i tragédiából viccet csinálni elég ronda dolog volt), de ez távolról sem minden. Láthatunk motorbaleseteket, kivégzéseket, zavargásokat, gyilkosságot és rendőrgyilkosságot, rendőrverést, pár skinhead bunyót, stb.. Leginkább a Halál Arcaihoz tudnám hasonlítani, persze lágyabb kivitelben. Már ha lehet egyáltalán ilyet mondani egy ilyen kiadványra. Mivel egy percnyi szusszanást sem hagynak nekünk, igen töményre sikerült így is, és bőven elég belőle ez a kb. 37 perc (az utolsó pár percben hasonló kiadványokat ajánlanak). Legalábbis az olyan gyenge idegzetűeknek mint én. Semmi másról nincs szó, csak brutalitásról. Ha valaki kedveli ezt a témát, annak „kellemes” élményt nyújthat.
Érdekességként még elmondanám, hogy látható néhány filmkocka itthonról is. Ezt ha jól emlékszem még a kilencvenes évek elején rögzítették, amikor is a fiatalok a Turulhoz vonultak jelentős rendőri kísérettel, és anno videóklipp is készült belőle.

40 perc. Menü nincs. Rossz VHS minőség. Általában színes, néhol fekete-fehér de élvezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése