2011. március 8., kedd

Rudolf Hess Memorial Marches DVD

Rudolf Hess The Memorial Marches 1990-97



Mint a fekete-fehér borítóra nyomott cím is mutatja, a Hess halálának tizedik évfordulójára készített DVD az 1990 és 1997 közötti időszak emlékmeneteit tartalmazza. Megjegyezném, hogy a germán hazafiak már a gyilkosság előtt több ízben felvonultak, igaz akkor még a szabadon bocsátását követelve (és általában Heil Rudi, Heil!-t skandálva). Aztán a brit titkosszolgálatnak köszönhetően a tüntetésből emlékmenet lett.
Az indítóképernyő végtelenül egyszerű. A sablon bevezető megint elvesz pár percet az életünkből, de aztán rögtön belevágunk a közepébe. Természetesen kronológia szerint haladunk.
A felvonulások néhol inkább futballmeccs utáni utcai életképekre hasonlítanak köszönhetően a vörösöknek. Utóbbiak valamilyen érthetetlen okból ellentüntetés helyett futóversenyeket rendeznek. A kopaszok, és a rendőrök elől egyaránt elfutnak. Természetesen ha a nemzeti oldal képviselői szemmel láthatóan többen vannak, akkor új játékot eszelnek ki. Vagyis bújócskáznak. Az aláfestő zenét végig RH emlékdalok alkotják, amik lassúak, ezáltal néhol kicsit érdekes az összhatás. A tömegben feltűnik többek között Frank Rennicke és Gottfried Küssel is. Vannak bevágások archív videók formájában a Harmadik Birodalomból, mikor még Hess politikailag aktív volt, de a Skrewdriver „46 years” klipjét is rárakták a lemezre. Félóra után egy KB4 reklám szakítja meg az összeállítást. Több mint 5 perc, és nagyon nem illik ide. A folytatásban a dániai és svédországi rendezvények kísértetiesen hasonlítanak a Germániában készültekhez (ezek egyébként rajta vannak a KB sorozaton is).
Sajnos nagyon rövid lett. Ha nem számítom a KB reklámot, a skandináv videókat (amiket már láthattunk), akkor csak szűk 30 perc az egész. Ez a félóra viszont érdekes. A nagy tömeg igazán impozáns, és a kezdetleges zászlók, az old school ruhákban felvonuló fiatalok igazi retro benyomást keltenek. Megéri az árát, de nem ez a kedvenc DVD-m.

46 perc. Menü nincs.A felvételek minősége folyamatosan javul, de végig gyenge VHS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése