2011. március 1., kedd

Störkraft – Mann Für Mann

Störkraft – Mann Für Mann (1990)



A bemutatkozó lemez hatalmas sikere a ROR-hoz láncolta a srácokat. A kiadó ugyan ezúttal rárakott pár fényképet is a CD lapocskára, alapjában véve azonban maradt a végtelenül puritán megjelenés. Bár a dallista 12 nótát sorol fel, ezek közül az utolsó (ami egyébként instrumentális) lemaradt a korongról. A maradék 11 szám egyenes folytatása a debütáló lemeznek. Itt már találhatunk egy-két kevésbé eltalált nótát (Ezek közé tartozik a „Wickie” is, amely egy elég gyenge rajzfilmsorozat alapján készült, amiben egy Wickie névre hallgató fiatal viking kalandjait izgulhatjuk végig. Valamikor nyugat-Európában igen népszerű lehetett ez a mese, mivel a holland Brigade M is írt róla egy dalt, amolyan anti-Wickie felfogásban. Ez szerepel a Fehér Törvénnyel közösen készített splitjükön.), de az olyan szerzemények miatt, mint például az „Imperator Der G.” vagy a „Steh Auf...” erősen ajánlott a beszerzése. A Skrewdriver feldolgozás; a „Voice Of Britain” német átirata (Kraft Für Doitschland) az eredetinél sokkal keményebbre - és számomra ezáltal élvezetesebbre – sikeredett (Legjobban a Vendetta – „Bakancs és Nadrágtartó” – jához tudnám hasonlítani. Mármint ha a feldolgozás módját nézzük.).
Sajnos a fiúk - mint fő célpontok – áldozatul estek a német kormány boszorkányüldözésének, amit a 90-es évek elején indítottak a náci skinheadek ellen. A ROR kiadó szintén belepusztult a támadásokba. A Böhse Onkelz zenekar egyszerűen behódolt, és később mint antináci zenekar ért el sikereket.
E két albumon kívül a banda nevéhez fűződik egy koncertfelvétel (Live In Weimar), két maxi (Mordbrenner, Wir Sind Wieder Da), valamint egy Störstufe néven kiadott bakelit single (Parole Spaß), amit NOIe Werte és Endstufe tagokkal készítettek közösen.
A gitáros később a 4 Promille nevű zenekarban folytatta, de a Störkraft sikereit meg sem tudták közelíteni.

11 Szám 35:53 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése