2011. május 1., vasárnap

Nordic Thunder & Aggravated Assault DVD

Newark Deleware, USA 1993



A szép színes borítóban ezúttal egy amcsi koncertfelvétel lapul. A lemez indulása után jön a szokásos bevezető, ami ezúttal bővült egy Del-ellenes (ex-Skrewdriver Security) bejátszással, és egy huligán videókat reklámozó résszel. A menühöz érve örömmel láttam, hogy interaktív. Két opció választható; „meglepően” az egyik az Aggravated Assault, a másik pedig a Nordic Thunder címet viseli (a háttérzene a Legion 88 klasszikusa a NT előadásában). Az már az első filmkockákon látszik, hogy a minőség élvezhető lesz. Házibuli jellegű eseményre számíthatunk a kezdő képek alapján, hiszen egy nem túl nagy teremben söröző, beszélgető skinek készülnek a bulira. Ez kb. 2 percig tart, aztán pár perc hangolás után „színpadra” lép az AA, akik rögtön az „It Could Happen To You”-val kezdenek. A közönség (össze-vissza a zenekarokkal együtt ötvenen ha lehetnek) rögtön vadul elkezd ugrabugrálni, és csak isteni csoda, hogy az állványra helyezett kamerákat nem törik össze. A „tömegben” többször felbukkan Joe Rowan is, aki gondolom így melegített be a saját fellépésére. Szűk tízpercnyi tánc után sajnos egy pici affér miatt egy másfél perces leállás jön, ami egy kicsit visszaveti a hangulatot, de szerencsére csak pár percre. Aztán folytatódik a pogó, a kacsatánc, a lényeg, hogy ugráljanak. Néha még nézni is fárasztó a srácokat, pedig én közben lenyomtam a napi tornámat. A kopaszok mellett ropja néhány hosszú hajú is, akik szintén kiveszik a részüket a mulatságból. A sör rendesen fogy, de az AA gitáros megmozdulása elmenne egy Slossgold reklámba. Amikor egy lány meglepődve megkérdezi, hogy iszik-e, a válasz az, hogy nem, mert vezet, és az üdítősflakont kínálgatja körbe. A hölgyek is feltalálják magukat, és mindenki jól szórakozik. Képzeljétek csak el az AA-t női háttérvokalistákkal! A táncosok száma egyre csak nő, és mire a NT átveszi a terepet (az 54 perc környékén), már igen szűk a dühöngő. Már csak azért is, mert ők előrébb húzódva, majdnem a táncparkett közepén muzsikálnak. Amit meg közben az AA énekese művel, az megérdemelne egy külön lemezt. A néhol már tényleg brutális lökdösődés után az áldozatok felpattannak (vagy felsegítik őket), és folytatják tovább. Van itt aztán stage diving, de nincsenek emberek, akikre a páciens érkezzen, úgyhogy már azon sem lepődtem meg, amikor az álmennyezetet sikerült véletlenül kirúgni a helyéről.
A zenéről ez esetben nem írtam. Ennek két oka van. Az egyik, hogy mindkét banda lenyomja az összes ismertebb dalát. A másik pedig, hogy itt igazából a közönség a főszereplő.
Nincs más hátra, minthogy megköszönjem a lelkes közönségnek, a zenekaroknak, a buliszervezőknek, és a kiadónak ezt a remek hangulatú DVD-t.

123 perc. Interaktív menü. Élvezhető VHS minőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése