2011. szeptember 1., csütörtök

Skrewdriver – German British Friendship DVD

Skrewdriver – German British Friendship 1992, Bremen



A Skrewdriver ’92-es brémai vendégszerepléséről készült videó a megszokott alakban jelent meg (színes borító, interaktív menü, ahol külön kiválaszthatóak a zenekarok). A háttérzene címét nem írom le. Találjátok ki! Nem lesz nehéz.
A második vonalbeli Boots Brothers szerepléséből szűk 7 perc maradt meg. Nem egy nagy tragédia. Még az „elő” jelzőt sem használnám. Inkább ráillik ez a másik két germán bandára.
A Störkraft játékának elején ugyan már mozgolódnak az érdeklődök, egy-egy nagyobb slágernél már igazi pogó is kialakul, de a legtöbben még mindig a békés nézelődő állapotában vannak. Játsszák a „Kraft Für Deutschland” átiratot is, aminek nagy sikere van. Az, végig látszik, hogy a srácok nagyon népszerűek voltak, és néha már az volt az érzésem, mintha ők lennének a fő banda.
A helyi Endstufe következik a sorban. Nekik már nem kell bemelegíteni a közönséget. A Störkraft bő 40 perc alatt ezt remekül megtette. Sajnos a felvétel minősége egy picit romlik (gondolom a besötétedés miatt). Sok kocsmadal jelenik meg a repertoárban, amit a rajongók nagyra értékelnek. Megy az együtténeklés is, de a szünetekben a közönség magában is eldalolgat.
A három német produkció után (kb. a 115. percnél) a „britek” szállják meg a színpadot. Elsőként a Ian tálalta műsort élvezhetjük végig. Rengeteg átvezető szöveggel, és a Störkraft tagjaival a hangszereknél. Nem lehet elfogultsággal vádolni a frontembert, mivel még Martin Luther King és Nelson Mandela tiszteletére is játszanak számot (When The Boat Comes In) a bő 30 perc alatt.
Zárásként a „klasszikus” felállású Squadron szórakoztatja a társaságot. Belőlük alig 20 percet láthatunk, mivel hirtelen félbeszakad a videó.
A közönség végig aktív részese az eseménynek, ilyen bandák mellett, ez nem nagy meglepetés. Mindenképpen dicséret illeti a kamerást is. Fáradhatatlanul dolgozik. Nem csak úgy le van rakva a sarokba a kamera, aztán veszi, amit tud.

172 perc. Interaktív menü. Élvezhető VHS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése