2012. március 1., csütörtök

Saw Cross Lanes - Awaken From A Sleepless Dream

Saw Cross Lanes - Awaken From A Sleepless Dream (2011)



Nem sokáig tanyázott nálam ez a korong. Amint egyik barátom hírét vette, hogy birtokába jutottam, rögtön szerét vette, hogy kölcsönkérje, aztán persze sokáig elfelejtse visszaadni. Lám-lám a hatecore (olvastam azt is, hogy a zenéjük úgynevezett „deathcore”, amivel sajnos úgy vagyok, mint az a szárnyas az ábécével) zene ilyen rosszat hoz ki egyes emberekből. Mondanom se kell, hogy az OPOS ismét profi körítést mellékelt a lemezhez. A kiadvány minden porcikájában a világ pusztulásának rémét hordozza magában. Japán horrorfilmekben láttam a borítóhoz hasonló képeket. Nem gyerekeknek való, ahogy a CD-n található zene sem.
Egy rövid intró után 9 régisulis hatecore/bm hatású alkotást hallhatunk (az egyik instrumentális, és valójában inkább a klasszikus zenéhez áll közelebb, mint a HC-hez). Van férfiének is, de főleg az énekes hölgy aktív. A leányzó stílusa, eléggé széles skálán mozog, de többnyire a BM bandákat idéző hörgés-károgás a jellemző. Különleges, és egyedülálló CD.
Végső soron változtatnom kell az álláspontomon. Továbbra is fenntartom, hogy ha lehet, ne ezt nyomjuk kisgyerekeknek elalvás előtt. De mégis inkább ezt, mint mondjuk dopeman „alkotásait”. Lehet, hogy félni fog a sötétben, de legalább nem megy lopni.

10 Szám 33:21 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése