2010. október 2., szombat

State Enemy No. C18 DVD

Gangsters Or Revolutionaries – A Smear Job Or A Documentary ?



1999-ben készült Ainaskin DVD-ről van szó, amit még Jasa (Kriegsberichter) adott ki. A külalak megfelel az akkori kor követelményeinek; színes borító, számítógépes szerkesztéssel (ez természetesen mára már eléggé egyszerűnek tűnik). A hátoldalon is színes képek, illetve angol nyelvű leírás egy „Max The Knife” elnevezésű úriembertől, hogy tulajdonképpen mire is számíthatunk.

A C18 angliai csoportjáról készült tévéfilmeket gyűjtötték össze, és másolták fel egymás után a lemezre. Menü nincs a lemezen, hacsak a szokásos indítóképernyőt nem számítjuk annak. Léptetni sem lehet, csak tekerni, ami elég nagy baj, mivel egy elég nehezen emészthető gyűjteményről van szó. Körülbelül két órás a film, de az ember már kb.: egy óra után a DVD tokot markolássza, és azon gondolkozik, miért is adott ki pénzt erre a szörnyűségre. Több esetet is megismerhetünk, de ezeket is többször taglalják, ami nem lenne baj, de ugyanazt hallhatjuk újra és újra mindenféle plusz infó nélkül. Nagyrészük rekonstruált esetek, illetve nyilatkozatok. Például egy zs.... személyiség nyilatkozik arról, hogy őt felhívta és megfenyegette a C18, és ezért ő nagyon fél. Talán az egyetlen pozitív dolog, hogy feltűnik a megboldogult Mr. Röfi alias CharLie Sargent C18-as vezér valamint rendőrségi alkalmazott. Érdekes ezeket az embereket mozgófilmen látni, akik olyan erősen befolyásolták a brit skinhead mozgalmat, még ha negatívan is.

Nem igazán hiszem, hogy bárkinek is ez lenne a kedvenc DVD-je, és őszinte elismerésem annak, aki egyhuzamban végig tudja nézni az egészet (persze alvás nélkül).

Kb.: 2 óra (de egyszer sem bírtam végignézni, így a borítóra hagyatkoztam, ami sajnos nem 100% megbízható). Menü nincs. Léptetni sem lehet, csak tekerni. Rossz VHS minőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése