2010. december 17., péntek

Bulldog Breed – The Complete Collection

Bulldog Breed – The Complete Collection (1994-2009)



Személy szerint én nem nagyon rajongok az angol, és úgy általában a brit bandákért. Ennek egyik oka, hogy nekem jobban bejön a német nyelv ehhez a fajta zenéhez. A másik dolog, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy ha megjelenik egy új OI! banda a szigetországból, akkor azt mindenki az egekig magasztalja, még ha igen gyenge is a produkció. Persze vannak tényleg jó bandák Nagy-Britanniában is, amiket én is nagyon kedvelek és elismerem, hogy innen indult a stílus, ami aztán rengeteg követőre talált szerte a világon.
Nos, a BB egy OI! banda Angliából, amit kifejezetten kedvelek. Illetve project. Squadron és English Rose tagok projectje. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még annakidején az előbbi formáció miatt figyeltem fel erre a kezdeményezésre, mivel őket a Combat, Battle & Burn album után nagyon megszerettem. De miért is vetemedett a két zenekar erre a közös munkára? A választ megtaláljuk a kiadványban. A Squadron ekkorra már keményebb zenében utazott, az English Rose pedig gitáros hiánnyal küszködött, és csak mint stúdiózenekar funkcionált. Ezért a srácok mintegy visszatérve a gyökerekhez elkezdték gyártani az OI! dalokat. A 15 éves jubileumi kiadvány pedig tartalmazza az összes megjelent dalukat. Tehát együtt élvezhetjük az Intimidation 1-nal közös split, a The Great British Export EP, valamint a 3 album (Made In England, Unleashed Again, Loyal To The End) számait. Olyan nótákról beszélek, mint például a Paedophile, Proud & True, HFFH.
Az 1000 példányra limitált kiadvány tulajdonképpen egy közel CD méretű (kő)keményfedeles, 52 oldalas könyv, aminek első és hátsó borítója rejti a két korongot. Ez a könyv tartalmazza az összes dalszöveget, rengeteg fényképet, az összes felállást, történetet, stb. A Pure Impact nemes egyszerűséggel a valaha megjelent legfantasztikusabb skinhead kiadványként jellemezte, és én hajlok arra, hogy igazat adjak nekik.

22 Szám 68:18 perc + 23 Szám 76:09 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése