2010. december 15., szerda

Kriegsberichter 3 DVD

Look, Learn & Let The Hatred Burn



A hatalmas sikerű második rész után természetesen elkészítették és 1997 nyarán piacra dobták a harmadikat is. A borító Jasa keze munkáját dicséri, amit aztán később felhasználtak a This Is B&H válogatás CD-nél is. A külalak egyébként ugyanolyan mint az előzőeknél, és ezt a színvonalat a következő részeknél is megtartják.

Az interaktív menü ezúttal is remek, és ezúttal is egy C18-as nótát élvezhetünk annak böngészése közben (bevallom ez nem volt meglepő). A profi, és igen mókás bevezető alatt ezúttal Ian dalol nekünk, és megtudhatjuk belőle azt is, hogy a hosszúság miért apadt 1 órányira (így sokkal dinamikusabbnak találták a felvételt, ezért kb. 2 órányi részt kivágtak belőle). Az ok, bevallom számomra eléggé gyanús, na de mindegy. Lezárásként még odaszólnak a Nordland Recordsnak, valamint elolvashatjuk Jasa már szokásos köszöntőjét.
A készítők ezúttal sem hazudtolták meg magukat, és rögtön egy finn riporttal indítanak. Penán, az énekesen keresztül ismerkedhetünk meg a finnek „új” üdvöskéjével; a Pig Killer-rel. Érdekességként talán megemlíthetném, hogy a 95-ös koncerten az előbb említett úr nagyon hasonlít Kenre, bár lehet, hogy ez csak az én képzeletem szüleménye. Rövid összeállításokkal folytatjuk. A zs…. 5 arca után, a tetkós rovatban ezúttal egy finn srác kápráztat el minket gyönyörű testével.
Az amerikai metál legenda BFG részéről Ed ad válaszokat a kiadó kérdéseire. A 96-os svédországi Hess emlékmenet pedig megint zavargásokba torkollott a vörös punkok „békés” tiltakozása miatt. A zenei vonalra visszatérve a Top 10-es listákkal, majd egy rövidebb Brutal Attack interjúval folytatódik a lemez. Az Odin’s Daughter alatt pedig már a skin lányok képeit élvezhetjük.
Újabb riport, ezúttal a Bully Boys / Shutdown zenekarokról, és ezek kapcsolatáról. Sajnos itt a minőségen nagyon jól látszik, hogy nem egy tegnapi felvételről van szó. Sebaj, így is élvezhető, és ez a lényeg. A CD megjelenések igen rövid bejátszása után Del az egykori Skrewdriver Security tag regél nekünk egy picit, leginkább a legendás zenekarról és énekeséről, csupán azért, hogy ezúttal se maradjunk ISD infók nélkül.
A 4Skins óta első kelet-londoni és nem mellékesen C18-as banda a Chingford Attack a bevágott felvételek alapján őszintén szólva nem nyerte meg a tetszésemet, bár amikor később meghallgattam első lemezüket, ez a véleményem jelentősen megváltozott. Mivel a „Reds better run when we’re on the attack” egy igen-igen jól sikerült kis korong lett.
Egy rövid kis reklám a KB előző részeihez, egy beszámoló egy német felvonulásról, és már meg is érkeztünk az utolsó riporthoz, ami nem mással készült, mint a Blue Eyed Devils zenekarral. Érdekes képsorok egy fiatal bandáról, akik aztán meghatározóak lettek a zenei színtéren, és a hatecore hívek számára legendává váltak.
Egy rövid levezetés a Landser 88 RNR Band-jére, és vége is.

Kissé felemás érzéseim vannak ezzel a produkcióval kapcsolatban. Úgy érzem, hogy a készítők átestek a ló túloldalára. Míg az első két rész baromi hosszú volt (néhol már-már unalmas), addig ez túl rövidre sikeredett. A kivitelezés (a minőséget leszámítva) viszont abszolút profi, és ez sokat javít az összképen.

57 perc. Profi menü, a minőség is jó, de néhol igen erősen érezhető a VHS hatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése