2010. december 17., péntek

Johnny Rebel – The Complete Johnny Rebel Collection

Johnny Rebel – The Complete Johnny Rebel Collection (2003)



Ha fehér fajvédő zenéről beszélünk, akkor sokak szeme előtt Ian Stuart jelenik meg, mint a műfaj keresztapja. Ha ISD volt a keresztapa, akkor a tengerentúli amcsi Johnny Rebel nyugodtan elmegy nagypapának, de legalábbis nagybácsinak.
A hatvanas évek Amerikája és az ezidőtájt igen aktív KKK kultuszában megjelentek az első kifejezetten fehérekhez szólni akaró zenekarok, akiknek leghírhedtebb képviselője a Johnny Rebel nevet vette fel. Mivel Amerikáról van szó a zene természetesen country (mi más is lehetne?), amihez feketeellenes, néhol komoly, néhol mókás szövegeket írtak.
Ez a CD 2003-as kiadás és a Johnny Rebel Records gondozásában jelent meg. Állítólag ez az egyetlen hivatalos kiadvány. Az államokban a mai napig hihetetlen népszerűségnek örvend, és nem utolsósorban ennek köszönhető, hogy ezek a dalok többféle címmel, név alatt az idők folyamán többször megjelentek (Classic Klan Compositions, For Segregationists 1&2, stb.). Bár Európában messze nem vonz akkora tábort, jó néhányan dolgoztak már fel JR-től dalokat. Ezen a gyűjteményes kiadáson 30 dal szerepel, amiből csak 14 JR nóta, a többi hasonló kaliberű bandák szerzeménye. Aki egy kicsit is nyitott erre a stílusra, annak kellemes perceket szerezhet a CD.
A borítóra ezúttal nem fordítottak sok figyelmet. Ennek megfelelően én sem fogok. Fel vannak tüntetve a dalcímek, meg a zenekarok nevei klános képekkel díszítve, oszt ennyi. Ennek ellenére én szeretem, mert egy darabka történelem. Még akkor is, ha amerikai.

30 Szám 72:46 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése