2011. október 1., szombat

Landser - Tanzorchester Immervoll & Rock Gegen ZOG

Tanzorchester Immervoll … Jetzt Erst Recht (2002)
Rock Gegen ZOG Hepp Hepp! ... Und Noch Einmal (2002)




A zenekar Németországban legális számait gyűjtötték össze. Ami nem valami sok. A két CD-n szereplő 30 db nóta kicsit csalóka. Ezek közül egyrészt 3 mindkét kiadványon szerepel (Nem számolva a „Nordland” instrumentális verzióját, ami így háromszor szerepel a két lemezen.), másrészt pedig a dalok többsége igen gyenge demó verzióban kapott helyet.
A RGZ 16 nótát tartalmaz, és első ránézésre nagyon megörültem, mivel a címek alapján jó pár az albumokon nem szereplő, számomra ismeretlen szerzeményt találtam. Sajnos ezek szinte kivétel nélkül elég felejthető alkotások, ami nem utolsósorban a rossz minőségnek köszönhető. Leginkább az Endlösung demóhoz hasonlítható.
A TI-ra 14 dal került. Ezek közül 12 albumokról, válogatásokról kimásolt szerzemények, így a minőségük is sokkal jobb, mint a másik lemezen szereplőké. Annak ellenére, hogy ezek mind ismert számok, inkább ezt ajánlanám, mint a RGZ-ot.
A külalak sem valami korszakalkotó. Szinte teljesen megegyezik mindkét kiadványnál. A 6 oldalas széthajtható bookletekben vannak ugyan dalszövegek (RGZ – 4 db. Bár ezek közül az egyik az Amalek válogatás nyitódala, és itt nem is szerepel. TI – 5 db.), de fogalmam sincs, miért pont ezeket rakták bele.
Erőteljesen lehúznám, ezeket a lemezeket, de mivel német piacra szánt Landser korongokról van szó, nem tehetem. Amibe lelkiismeret furdalás nélkül bele tudok kötni, az a körítés. Ezt azonban nemrégiben a PC Records orvosolta, mivel a TI megjelent igényes digipack-os verzióban új borítóval CD-n és bakeliten. Így még egy kicsit örülök is, mert ezek szerint még ezekre az erősen cenzúrázott alkotásokra is van igény a germánok országában.

16 Szám 29:38 perc + 14 Szám 46:29 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése