2010. november 2., kedd

Fortress – Victory Or Valhalla

Seize The Day / Fortress I.



A zenekar nevével először a Hungarian NS Compilation kiadványban találkoztam, ahol is megemlítették, hogy a Valhalla zenekar egyik tagja egykor együtt zenélt Scott-al az énekessel egy Phoenix Rising elnevezésű bandában. A zenekar később nevet váltott, és a régi név már csak egy dalban köszön vissza a hallgatóra (ez egyébként megtalálható ezen a korongon). Amikor aztán a magyarországi fellépéssel kapcsolatban készült interjút olvastam az Ébredő Magyarban, már sejtettem, hogy hiba volt kihagyni azt a koncertet. Pár nóta meghallgatása után végül úgy döntöttem, ha már így alakult, legalább megveszem pár CD-jüket. Abban az időben még nem igazán volt internetes rendelés, így bár sokáig kerülgettem a Rockworld-ben egyetlen elérhető anyagukat a „Seize The Day”-t, szépérzékem visszautasította a korong megvételét. Később aztán a NorthX Records-nak köszönhetően mégis eljutott hozzám az album, igaz kicsit más formában.
A kiadó fogta a „Seize The Day”-t illetve a Fortress első lemezét majd megspékelve két bónusz dallal (I Believe, Here Comes The Thunder), új köntösben, „Victory Or Valhalla” néven dobta piacra.

A külcsín végre számomra is elfogadható, igaz a CD könyvecske nem tartalmazza az összes dalszöveget, bár gyanítom ebben van némi szerepe a német törvényeknek is. Sebaj, a zene ebben az esetben kárpótol mindenért. A méltán magasztalt énekhang, a kemény, de mégis könnyen fogyasztható zenével párosulva olyan slágerekhez jutatta a bandát mint a „Hail RNR”, „Parasite”, vagy a sokak által valaha írt legjobb nótának titulált „Commie Scum”. De sorolhatnám tovább, mivel remek dalok sorakoznak egymás után végig ezen a korongon. Ahogy mondani szokás; a Fortress feltette Ausztráliát a RAC térképére. Ezt a lemezt hallani kell !

21 Szám 75:55 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése