2010. november 27., szombat

Kriegsberichter 2 DVD

Look, Learn & Let The Hatred Burn



A borító ezúttal már teljesen színes, csakúgy, mint maga a lemez. Az előlapra egy ötletes rajz, míg a hátoldalra a szokásos NS88-as sablon kicsit átalakított változata került. Rövid ismertetőt olvashatunk, hogy mire is számíthatunk, milyen gyakran akarnak új résszel jelentkezni (a 4 vagy még több rész évenként sajnos nem valósult meg, de hát ember tervez…). Nem mellékes infó az sem, hogy ez volt az addig készült legköltségesebb WP videó, és 4 hónapig tartott az összerakása.

A menüt tanulmányozva megállapíthatjuk, hogy ezúttal valóban interaktív, és ezalatt természetesen egy C18 zenekar; a Razor’s Edge örökzöldjét hallgathatjuk (Whatever it takes). Beavis és Butthead eszmecseréje és Martin Cross üdvözlése után a szokásos felvezető képek, szövegek, bemutatók jönnek. Mindez a Fortress Hail RNR-jára zajlik, ami elég jó húzás volt a szerkesztőktől.
Ezután rögtön egy hosszabb No Remorse riportba csöppenünk. Persze az újról van szó Big Jacko-val az élen. Szűk 20 perc után Top 10-es listák következnek európai bajtársaktól és CD megjelenések szerte a világból. A rövid és meglehetősen rossz minőségű The Nation (ex-Das Reich) interjú után egy 96-os DNSB (velük már az első részben is megismerkedhettünk) riport következik antifa tüntetéssel, egyéb mókákkal. Majd Stigger és Ken Get yourself tattoo című szerzeményének hallgatása közben megcsodálhatjuk Bart (ISD Records, NS88 Videos) tetoválásait sörivás közben. Az utána következő bejátszásban az orosz kopaszok is isznak, igaz kicsit másképp. Ez egyébként nyilvánvalóan az oroszok lejáratására készült, ami valljuk be nem is volt olyan nehéz. Viszont az érdekes, hogy az ötödik részre mennyire megváltozik a szerkesztők álláspontja. Nem baj, irány a Club Valhalla, hiszen itt az idő, hogy jobban megismerjük az Entwarnung (Kraftschlag project) zenekart. Ezt Steve-nek köszönhetően meg is tesszük. Bő öt perc, és rohanunk tovább, hiszen várnak ránk a Skin lányok, azaz sajnos csak a képeik (ezalatt az Endstufe Renee-je szól, ami telitalálat). Természetesen ez a rész sem lehet meg a Skrewdriver nélkül, így nem lepődünk meg, hogy a Patriotic Ballads elnevezésű bejátszás következik, majd ehhez szervesen kapcsolódva egy Stigger (Warlord) interjú.
A következő összeállításból megtudhatjuk, hogy a svéd függetlenség napját az északi bőrfejűek egy koncerttel tették emlékezetesebbé (Heroes In The Snow, Midgards Söner). Ehhez az ünnephez kapcsolódva tálalják az Agent Bulldog videó klipjét is. A Freikorps 95-ös finnországi kirándulásán készült interjúban Kai tárja elénk a zenekar véleményét. Rögtön ezután megteszi ezt Adam is (Konkwista 88), majd Martin (Totenkopf). Matti a Svastikából osztja meg velünk rövid véleményét a C18-ról. Jens (Kraftschlag) pedig Ken-t (Brutal Attack) faggatja. Természetesen ez utóbbi a leghosszabb és legkimerítőbb, de nincs időnk pihenni, hiszen a feketék történelmének pár perces taglalása után újra egy CD ajánló következik. Visszatérve az interjúk világába Andy (Razor’s Edge) és Muke (Mistreat) nyilatkozik. A finnek interjúja nem szokványos. Egyrészt mert a banda énekesét a banda gitárosa kérdezgeti, másrészt pedig az egész finnül zajlik angol felirattal. A pár perces újságajánló csak egy szusszanásra elég, mert egy újabb bandát kell megismernünk. Nevezetesen az Aryan-t Griffin segítségével. Egy pár perces bevágás a magyarországi Hess emlékkoncertről tudatja a világgal, hogy bizony nálunk is léteznek skinheadek (bár ezzel nekem ezúttal semmi újat nem mondtak ). Rövid ízelítő a videó magazin első részéből (amit mi már szintén ismerünk), és el is érkeztünk az utolsó (NOIe Werte) riporthoz. Végezetül egy sharp interjúval és a stáblistával, címekkel, egyéb infókkal zárul a DVD.

2 óra 39 perc. Profi menü, a minőség is sokat javult, bár még mindig érezhető a VHS hatása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése